Frankrijk 1997. Sciencefiction van Fabio Conversi. Met o.a. Elie Semoun, Dieudonné Mbala, Smadi Wolfmann, Axelle Abbadie en Pierre Vernier.

VPRO Cinema

Thomas (Semoun) heeft alle redenen om gelukkig te zijn. Hij is getrouwd met de oogverblindende Victoria (Wolfmann) en ze hebben een schat van een dochtertje. Victoria heeft echter een rivaal: het werk van haar man. Thomas wordt helemaal in beslag genomen door de ontwikkeling van een revolutionair computerprogramma dat de verlegenheid wegneemt. Op een avond ontdekt hij een virtueel personage: L[KA1]eo (Mbala), zijn alter- ego, die een volmaakt mens blijkt te zijn. Thomas zou nooit hebben kunnen bevroeden dat een fictieve mens eigen initiatief zou kunnen ontwikkelen, want Léo wil ten koste van alles aan het beeldscherm ontsnappen. De eerste speelfilm van Semoun en Mbala, specialisten in absurde sketches. De film is inderdaad ook te gek en deelt knipoogjes uit naar allerlei bekende genres en films. De rolprent mist echter het juitste ritme. Het duo heeft teveel verschillende vondsten uitgeprobeerd, waardoor het resultaat onsamenhangend is geworden en opgedeeld is in geslaagde en minder geslaagde grappen. Het scenario is van regisseur Conversi, Michel Hazanavicius en Alexandre Pesle. Fotografie is van Bruno de Keyser. De film duurt te lang.

credits

Regie:
Fabio Conversi
Cast:
Elie Semoun, Dieudonné Mbala, Smadi Wolfmann, Axelle Abbadie, Pierre Vernier, Zinedine Soualem, Marie Guillard, Amélie Remacle, Dominique Farrugia, Bernard Le Coq
Scenario:
Fabio Conversi
Camera:
Bruno de Keyzer
Muziek:
Jean-Louis Negro
Jaar:
1997
Alt. titels:
Clone, Le
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le clone (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken