Verenigde Staten 1998. Fantasy van Alex Proyas. Met o.a. Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connely, Richard O'Brien en William Hurt.

VPRO Cinema

John Murdoch wordt wakker in de badkuip van een hotelkamer, waar hij in de slaapkamer een dode vrouw vindt. Hij herinnert zich erg weinig: zijn geheugen bestaat uit puzzelstukjes die niet in elkaar passen. Het blijkt dat Murdoch door de politie wordt gezocht voor de moord op zes prostituees. Dankzij een mysterieus telefoontje van dokter Schreber, kan hij maar net ontsnappen aan The Strangers, de sinistere groep mannen die eruit zien als de achterneefjes van de Cenobites (Hellraiser) en The Borg (Star Trek), en die blijkbaar de macht in handen hebben in de stad. En wat is er precies aan de hand met de stad? Murdoch heeft kristalheldere jeugdherinneringen aan Seal Beach, maar waarom kent niemand nog de weg daarheen? En waarom is de stad ├╝berhaupt gehuld in een schijnbaar eeuwigdurende nacht? (VM/VPRO Gids)

credits

Regie:
Alex Proyas
Cast:
Rufus Sewell, Kiefer Sutherland, Jennifer Connely, Richard O'Brien, William Hurt, Colin Friels, Ian Richardson, Jennifer Connelly
Scenario:
David S. Goyer, Alex Proyas, Lem Dobbs
Productie:
Andrew Mason, Alex Proyas
Muziek:
Trevor Jones
Jaar:
1998
Genres:
Fantasy, Misdaad, Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
Vigilante, Fantasy
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Dark City (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken