Frankrijk 1996. Avonturenfilm van Yves Boisset. Met o.a. Christophe Malavoy, Claudia Koll, Eric Schweig, Lucrezia Lante Della Rovere en Thierry Fortineau.

VPRO Cinema

Canada begin 1900. In het eerste deel LE TEMPS DE L`AMITI[KA1]E drijven cowboy Monge (Malavoy) die uit Frankrijk afkomstig is, en zijn onafscheidelijke Indiaanse metgezel Napoleon (Schweig) in het Westen van Canada een kudde paarden die ze hopen te verkopen, op. Monge maakt op een farm van de familie O`Molly, landverhuizers uit Ierland, kennis met Hannah (Koll), de jongste dochter. Hij wordt verliefd op haar en is bereid zijn zwerversbestaan op te geven en zich als landbouwer te vestigen. Napoleon begrijpt die beslissing niet, voelt zich verraden en trekt alleen de Rocky Mountains in. In het tweede deel LE TEMPS DE LA VENGEANCE zijn we vier jaar later. Monge is boer geworden, getrouwd met Hannah en zij hebben een dochtertje, Lucy (McAuley). Napoleon komt opnieuw opdagen en laat zijn lodderoog vallen op Hannah, die al een tijd vervreemd is van Monge. Gebaseerd op de autobiografische roman Un homme se penche sur son passé van Maurice Constantin-Weyer die in 1928 bekroond werd met de Prix Goncourt. Een Franse western die werd gedraaid bij de Canadese Rocky Mountains, behoort tot de zeldzaamheden. Een film voor liefhebbers van dik melodrama met als ingrediënten avontuur, hartstocht en ontrouw. De rolprent is te lang en het scenario van Michel Leviant, Philippe Lopes-Curval en regisseur Boisset is niet altijd even hecht. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Yves Boisset
Cast:
Christophe Malavoy, Claudia Koll, Eric Schweig, Lucrezia Lante Della Rovere, Thierry Fortineau, Nick Mancuso, Gordon Pinsent, Sheena Larkin, Richard Zeman, Bryn McAuley, Justin Borntraeger, David Raboy, Gordon Masten, James Bradford, Jordie Thomson, Franck Fontaine
Scenario:
Michel Léviant
Productie:
Jean-Pierre Guérin
Muziek:
Angélique Nachon, Jean-Claude Nachon
Jaar:
1996
Alt. titels:
Amants de Rivière Rouge, Les, Temps de l'amitié, Le, Temps de la vengeance, Le, Zeit der Freundschaft, 1., Zeit der Rache, 2.
Genres:
Avonturenfilm, Western
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen