Duitsland 2000. Romantiek van Hartmut Schoen. Met o.a. Hans Teuscher, Felix Eitner, Johann von Bülow, George Lenz en Susanne Lothar.

VPRO Cinema

Romantische onzin `Made in Germany` over de drie zonen van een fabrikant van lijkkisten annex begrafenisondernemer uit een provinciegat in het Zwarte Woud. Wie het eerste van hen trouwt en voor een nakomeling zorgt, krijgt de fabriek. Een vrolijke race begint met aantrekkelijke en soms onwillige dames, die geheel andere ambities koesteren. Daartussen nog een aantal te gekke, soms warrige zijplots, zoals verliefd zijn op dezelfde vrouw, een rijpe, wulpse weduwe, die de enigszins zotte, artistieke broer in bed lokt, terwijl hij een ongebreidelde drang koestert om als een soort Icarus boven het Schwarzwald te zweven met een vliegende fiets en de oudste die carri[KA2]ere maakt in het damesondergoed (als ondernemer) en een geschikte bazin heeft die hem koppelt aan de gereserveerde secretaresse. Het onorthodoxe scenario is van regisseur Schoen. Het camerawerk is van Jürgen Carle. Gesitueerd in de jaren 1950 met nostalgische Opels, VW's en hilarische reclameplaten voor onderjurken en BH's. Onwerkelijke sfeer.

credits

Regie:
Hartmut Schoen
Cast:
Hans Teuscher, Felix Eitner, Johann von Bülow, George Lenz, Susanne Lothar, Lisa Martinek, Anneke Kim Sarnau, Stefanie Schmid, Eva Pflug, Eva Brumby, Heidy Forster, Bob Hirsch
Scenario:
Hartmut Schoen
Camera:
Jürgen Carle
Muziek:
Matthias Frey
Jaar:
2000
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen