Verenigde Staten 1997. Thriller van Louis Morneau. Met o.a. James Belushi, Kylie Travis, Frank Whaley, Shannon Whirry en M. Emmet Walsh.

VPRO Cinema

Psychologe en FBI-agente Karen Warren (Travis) is blij een lift te krijgen van Frank Lloyd (Belushi) en zijn vrouw Rayanne (Whirry) nadat haar auto op weg naar Texas bleef staan. Het gelukkige gevoel slaat al vlug om in doodsangst als Frank bij een benzinestation Rayanne doodschiet en dan het wapen op Karen richt. Ze vlucht een donkere tunnel in en belandt in een verlaten laboratorium, dat van de federale regering is. Er wordt onderzoek gedaan met een reactieversneller en er staat een digitale klok. Door een verblindende lichtflits wordt Karen twintig minuten vroeger wakker in de auto bij Frank, die zijn vrouw weer doodschiet, nu in het gezelschap van enkele omstanders. Karen vlucht, komt weer het lab in, de flits treft haar en het is weer twintig minuten vroeger. Wie dacht dat het gevangen zitten in een tijdsspiraal na GROUNDHOG DAY en 12:01 wel uitgemolken zou zijn, heeft het bij het verkeerde eind. We herhalen en herhalen en dit anderhalf uur lang met telkens een kleine wijziging. Je moet er maar op komen. Er waren zelfs drie scenarioschrijvers voor nodig: Michael Hamilton-Wright, Robert Strauss en Philip Badger. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Louis Morneau
Cast:
James Belushi, Kylie Travis, Frank Whaley, Shannon Whirry, M. Emmet Walsh, Jesse Borrego, Guy Boyd, Sherman Howard, Kristina Coggins, Robbie Thibaut, Shannon Wirry
Productie:
Brad Krevoy, Steven Stabler, Michael Nadeau, David Bixler
Jaar:
1997
Alt. titels:
Gefangene der Zeit
Genres:
Thriller, Actiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Retroactive (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken