Verenigde Staten 1998. Misdaad van Thaddeus O'Sullivan. Met o.a. Nicholas Turturro, Tom Sizemore, Debi Mazar, Abe Vigoda en Philip Baker Hall.

VPRO Cinema

Deze tv-film wordt meestal in twee delen uitgezonden. Hij gaat over Sammy 'The Bull' Gravano (Turturro), een huurmoordenaar van de maffia, die getuige à charge was in de zaak tegen John Gotti (Sizemore). Stanley Weiser die het scenario schreef, baseerde zich op de protocollen van de rechtbank, verhoren van de FBI en rechtbankverslagen uit de pers, waaruit blijkt wat voor een harde machtsstrijd zich afspeelde in de gevreesde en beruchte maffiafamilie Gambino. In het eerste deel zien wij hoe Gravano, een kleine schurk uit Brooklyn, opklimt bij de maffia als huurmoordenaar. Hoewel het allemaal waar gebeurd is, is de film toch de overbekende gangsterstof, waarop Hollywood de bioscoopganger ad infinitum getrakteerd heeft. Met veel gevoel voor detail geregisseerd, maar de makers hebben geen enkele moeite gedaan om de rolprent bijzonder te maken en te laten opvallen.

credits

Regie:
Thaddeus O'Sullivan
Cast:
Nicholas Turturro, Tom Sizemore, Debi Mazar, Abe Vigoda, Philip Baker Hall, Michael Imperioli, Vincent Pastore, Michael Ryan Segal, Lenny Venito
Scenario:
Stanley Weiser
Productie:
Caroline Baron
Camera:
Frank Prinzi
Muziek:
Stephen Endelman, Sonny Kompanek
Montage:
David Ray
Jaar:
1998
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Gangsterfilm, Miniserie, Maffiafilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Witness to the Mob (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken