Oostenrijk/Duitsland 1997. Familiefilm van Oliver Hirschbiegel. Met o.a. Friedrich von Thun, Christine Neubauer, Raphael Ghobadloo, Gertraud Jesserer en Wolfgang Böck.

VPRO Cinema

De tv-serie [KL]Kommissar Rex[KLE] was zo populair in eigen land en de omringende buurlanden, dat men besloot een avondvullende film te maken over wat er gebeurde voordat Rex bij de politie kwam. Als heel kleine pup wordt Rex ontvoerd uit zijn `ouderlijk huis` en komt na zijn heldhaftige ontsnapping terecht bij Benny Nachmann (Ghobadloo), die twaalf is. Zo klein als Rex is, weet hij in het grootste gevaar zijn nieuwe baasje tegen schurken te beschermen. We weten het dan allemaal: Rex is de ideale politiehond. Voor de talloze liefhebbers van de serie een gefundendes fressen... Peter Hajek en Peter Moser schreven het scenario voor de prequel en het camerawerk is van Marcus Kanter en Michael Riebl, die met de populaire voornaam Michi op de aftiteling vermeld staat. Kwam voor het eerst op de buis op de eerste Kerstdag van het première jaar.

credits

Regie:
Oliver Hirschbiegel
Cast:
Friedrich von Thun, Christine Neubauer, Raphael Ghobadloo, Gertraud Jesserer, Wolfgang Böck, Kitty Speiser, Vitus Zeplichal, Marcus Siebert, Heinz Schubert, William Mang, Ida Krottendorf, Thomas Morris, Martha Dangl, Manuel Löffler, Michael Walde-Berger, Marie Christine Giuliani
Scenario:
Peter Moser
Productie:
Brigitte Hirsch
Muziek:
Gerd Schuller
Jaar:
1997
Alt. titels:
Kleine Kommissar, Der
Genres:
Familiefilm, Misdaad, Thriller, Komedie
Trefwoorden:
Dierenfilm, Familiefilm
Landen:
Oostenrijk, Duitsland

op televisie

0 uitzendingen