Oostenrijk 1999. Drama van Michi Riebl. Met o.a. Jochen Horst, Harald Krassnitzer, Christine Mayn, Susanna Knechtl en Barbara Lanz.

VPRO Cinema

Het bekende gedoe over twee broers in een wintersportgebied van de Tiroler Alpen die tegenover elkaar komen te staan, verpakt als film uit (bijna) het jaar 2000. Glanzende auto's, portable telefoons, laptops, het Internet en speculeren op de beurs symboliseren dit. Het verhaal is nog even ouderwets als altijd: een hebzuchtige ondernemer wil een heel dal in zijn bezit krijgen en is daarom bereid een vrouw met drie kinderen, die nog zijn enige concurrent is, te bewerken. Zijn modern ingestelde broer is uit een veel nobelere houtsoort gesneden en beschermt ridderlijk het zwakke geslacht. Het scenario is dus oude wijn in nieuwe zakken en werd geschreven door Werner Sallmaier. Het camerawerk is van Gerald Liegel. Net als de maffia, valt dit genre niet uit te roeien en trekt kijkers bij de vleet aan de noordelijke zijde van de Alpen.

credits

Regie:
Michi Riebl
Cast:
Jochen Horst, Harald Krassnitzer, Christine Mayn, Susanna Knechtl, Barbara Lanz, Laurence Rupp, Johannes Thanheiser, Max Mayer, Johannes Krisch
Scenario:
Werner Sallmaier
Camera:
Gerald Liegel
Muziek:
Klaus Trabitsch
Jaar:
1999
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Heimatfilm, Romantisch drama
Landen:
Oostenrijk

op televisie

0 uitzendingen

Liebe versetzt Berge (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken