Verenigde Staten 1993. Avonturenfilm van Billy Weber. Met o.a. Jacob Tierney, Noah Fleiss, Martha Plimpton, Stephen Tobolowsky en Joan Allen.

VPRO Cinema

De ouders van Josh (Tierney) en Sam (Fleiss) zijn gescheiden. Ze wonen bij hun moeder in Californië, die hoopt te hertrouwen met een bankier. Hun vader woont met zijn nieuwe gezin in Florida. De twee broers kunnen niet goed met elkaar opschieten. Als zij voor twee weken naar hun vader gestuurd worden, hebben ze allebei geen zin in twee vervelende stiefbroertjes. Josh bedenkt een verhaaltje om Sam beter te stemmen. Hij zegt dat Sam in feite een 'aangepaste mutant' is en dat zijn voornaam eigenlijk S.A.M. is. Het tweetal steelt een auto en besluit naar Canada te gaan. Onderweg geven ze ook nog een lift aan iemand, die van huis is weggelopen. Ongeloofwaardige, oppervlakkige roadmovie-onzin, waarin de problemen aangekaart worden van kinderen van gescheiden ouders. De super opgezwollen pretenties laten de film volledig op zijn bek gaan. Frank Deese schreef het niet erg overtuigende scenario. Het camerawerk is van Don Burgess. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Billy Weber
Cast:
Jacob Tierney, Noah Fleiss, Martha Plimpton, Stephen Tobolowsky, Joan Allen, Chris Penn, Udo Kier, Maury Chaykin, Amy Wright, Allan Arbus
Scenario:
Frank Deese
Productie:
Martin Brest
Camera:
Don Burgess
Muziek:
Thomas Newman
Jaar:
1993
Genres:
Avonturenfilm, Drama
Trefwoorden:
Road-movie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Josh And S.A.M. (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken