Duitsland 1997. Familiefilm van Steffi Kammermeier. Met o.a. Antonia Reß, Max Riedel, Jana Kilka, Alexander May en Rita Feldmeier.

VPRO Cinema

De tien-jarige Mimi (Re[KL29]) gaat de zomervakantie doorbrengen bij haar grootvader (May), die op een eiland woont. Opa is een humeurige oude brombeer, die zijn kleindochter maar lastig vindt. Bovendien vindt ze tante Clara (Feldmeier) een opgeblazen kikker en van leeftijdgenoot Edwin (Riedel) die naar rotte vis ruikt, moet ze helemaal niets hebben. Mimi trekt in d'r eentje erop uit, maar vind algauw een kameraard: een uitgekookte hond, Dizzy. Als twee schurken hem proberen te kidnappen, blijkt Edwin toch uit het goede hout gesneden: ze verven het vacht van de hond rood, zodat hij onherkenbaar wordt. En zo halen ze nog veel meer slimme trucs uit. Avontuurlijke jeugdfilm-met-goede- afloop, die ook volwassenen niet verveelt. Het scenario is van regisseur Kammermeier en Ina Siefert. Leuk en spontaan spel van de jonge hoofdrollen. Het camerawerk is van Thomas Meyer. Geproduceerd met het geld van de Duitse regionale omroepen.

credits

Regie:
Steffi Kammermeier
Cast:
Antonia Reß, Max Riedel, Jana Kilka, Alexander May, Rita Feldmeier, Ilse Zielstorff, Drago Ragutin, Andreas Borcherding, K. Dieter Klebsch, Ernst-Georg Schwill, Margret Völker, Daniela Tolkien, Ralph Schicha, Carmen Kilka, Balou, Kimba, Bonny, La Toa, Bim, Vroni
Scenario:
Steffi Kammermeier
Productie:
Dieter Horres
Camera:
Thomas Meyer
Muziek:
Rainer Kühn
Jaar:
1997
Genres:
Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Dizzy, lieber Dizzy (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken