Verenigde Staten 1995. Mysterie van John McPherson. Met o.a. Jameson Parker, Gerald McRaney, Mary Carver, Jeannie Wilson en Marshall R. Teague.

VPRO Cinema

De broers Rick (McRaney) en A.J. Simon (Parker), uit de rond 1980 daterende tv-serie, vinden elkaar weer in dit krankzinnige en grappige detectiveverhaal naar een inventief scenario van Rob Hedden. A.J. is nu advocaat in Seattle en getrouwd met officier van justitie Janet (Wilson). Zijn rondwervende broer Rick arriveert samen met hun moeder aan boord van een privéjacht vanuit Schotland in Seattle. Rick weet niet dat het gestolen is en denkt dat hij het voor de eigenaar naar Vancouver zeilt. De plot ontaardt al snel in een reeks hilarische vergissingen, waarbij hun moeder wordt ontvoerd, de kapitein van het schip wordt vermoord en de broers vluchten voor de politie van Seattle en op zoek gaan naar hun moeder, die nog steeds aan boord van het jacht is. De subplot onthult bovendien dat A.J.'s leven niet helemaal is wat het lijkt. Regisseur McPherson is erin geslaagd in de film nog iets meer levendigheid en visuele humor te stoppen dan in de serie. Parker en McRaney domineren deze tv-film met hun nonchalante, zelfverzekerde spel en ze worden daarin gesteund door de uitstekende prestaties van hun mede-acteurs. Dick Quinlans camerawerk is niet opzienbarend maar brengt het verhaal in beeld op een manier die de kijker niet van de plot afleidt. Ook bekend als SIMON & SIMON: PRECIOUS CARGO.

credits

Regie:
John McPherson
Cast:
Jameson Parker, Gerald McRaney, Mary Carver, Jeannie Wilson, Marshall R. Teague, Darlene Carr, Michael McRae, Tim Reid, Colby Chester, Anne Lockhart, Richard Sanders, Patrick Ryals
Jaar:
1995
Alt. titels:
Simon & Simon: Precious Cargo, Precious Cargo, In Trouble Again
Genres:
Mysterie, Komedie
Trefwoorden:
Detectivefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen