Duitsland/Oostenrijk 2000. Komedie van Reinhard Schwabenitzky. Met o.a. Elfi Eschke, Hildegard Knef, Hans Clarin, Alexander Goebel en Monika John.

VPRO Cinema

Hekkensluiter in de komische drieluik over de avonturen van de mollige Henny Sch[KA3]onberg (Eschke), het weggelopen bruidje uit Noord-Duitsland dat in Wenen tegen de getrouwde Sigi Hirnschroth (Vit[KA1]asek) oploopt en na een aantal omwegen eindelijk met hem kan gaan trouwen. Helaas zijn er eerst nog een paar netelige problemen, die de huwelijksvoltrekking in de weg staan: Henny`s vader Uwe (Clarin) zit op zwart zaad, waardoor hij gedwongen is in te trekken bij zijn zuster, Marlene (Knef), Henny`s tante. Marlene maakt bezwaren tegen het zondige gedrag van Henny en ziet dan Sigi`s gladde advocaat Dr. Peter Sommer (Goebel) aan voor Henny's aanstaande. Ook de laatste aflevering is een moedwillge klucht der vergissingen, waarin het best grappig is om veterane Knef weer eens aan het werk te zien. Gelukkig is de 'serie' met deze aflevering afgelopen, want het is eigenlijk een hoop muf en maf gedoe met moderne rekwisieten en clichépersonages. Het camerawerk is van Fabian Eder.

credits

Regie:
Reinhard Schwabenitzky
Cast:
Elfi Eschke, Hildegard Knef, Hans Clarin, Alexander Goebel, Monika John, Heinz Petters, Kitty Speiser, Ernst Konarek, Claudia Kment, Nicola Etzelsdorfer, Andreas Vitásek
Camera:
Fabian Eder
Muziek:
Hannes Michael Schalle
Jaar:
2000
Alt. titels:
Fast perfekte Hochzeit, Eine
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen