Verenigde Staten 1995. Komedie van Sam Weisman. Met o.a. Matthew Modine, Randy Quaid, Paul Reiser, Janeane Garofalo en Rob Reiner.

VPRO Cinema

Californië 1995. Dave (Modine), Vic (Quaid) en Donny (Reiser) behoren tot de nieuwe, steeds groter wordende groep van gescheiden vaders. Ze ontmoeten elkaar bij MacDonald's als ze voor het weekend hun kinderen bij zich mogen hebben. Op de radio horen ze het advies voor gescheiden ouders van Dr. David Townsend (Reiner). Ze zijn eenzaam en ongelukkig in de liefde. Is het nog wel mogelijk om in deze tijd bij elkaar te blijven? Een veel te breed uitgesponnen tragikomedie over kapotte relaties en hechte vriendschappen, die zich binnen 48 uur afspeelt en heel wat recht te trekken heeft. De boodschap luidt dat het gezin voor het huwelijk komt. Er zitten wel leuke momenten in (vooral de scènes met een schitterende Garofalo als Lucille, het vriendinnetje van Vic), maar het geheel is weinig spiritueel, voorspelbaar en langdradig ook al doen de acteurs erg hun best om hun personage aantrekkelijk te maken.

credits

Regie:
Sam Weisman
Cast:
Matthew Modine, Randy Quaid, Paul Reiser, Janeane Garofalo, Rob Reiner, Amy Brenneman, Eliza Dushku, Ed Flanders, Maria Pitillo
Scenario:
Gary David Goldberg, Brad Hall
Productie:
Gary David Goldberg, Brad Hall, Sam Weisman
Camera:
Kenneth Zunder
Muziek:
J.A.C. Redford
Montage:
Roger Bondelli
Jaar:
1995
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Bye Bye Love (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken