Frankrijk/Nederland/India/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Rajan Khosa. Met o.a. Kitu Gidwani, Bhaveen Gossain, B.C. Sanyal, Roshan Bano en Kapila Jee.

VPRO Cinema

Pullavi (Gidwani), een jonge vrouw, beschikt over een prachtige stem. Ze is voorbestemd om haar oude moeder (Jee) op te volgen als traditionele raga-zangeres binnen de Hindoestaanse gemeenschap. Volgens een plaatselijke criticus heeft ze echter niet het talent van haar moeder. Omdat Pullavi lerares is, trekt zij zich van de kritiek niets aan. Op het moment dat haar moeder onverwachts sterft, hoort Pullavi in de tuin Tara (Bano) zingen. Tara, die samen met Baba (Sanyal) de stad rondzwerft en zich met bedelen in leven houdt, heeft een glasheldere, zuivere stem. Tijdens een concert raakt Pullavi haar stem kwijt. Ze gaat wanhopig op zoek naar de jonge Tara en de oude Baba. Bestaan zij eigenlijk wel echt? Een poëtische ode aan tradities en mythes. Khosa heeft in een heel rustig tempo geregisseerd en de tijd genomen om zijn verhaal te vertellen. De plot is van ondergeschikt belang en zit vol Hindoestaanse symboliek die de westerse kijker niet altijd begrijpt. Door minimaal dialoog en maximale sfeerschepping kunnen we de film echter moeiteloos ondergaan als een oase van rust in een wereld die gebukt gaat onder geluidsoverlast. Robin Mukherjee baseerde zijn scenario op een verhaal van regisseur Khosa. Prachtige rood-bruin getinte fotografie van Piyush Shah. Meervoudig bekroond op kleinere festivals. Een film voor liefhebbers. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Rajan Khosa
Cast:
Kitu Gidwani, Bhaveen Gossain, B.C. Sanyal, Roshan Bano, Kapila Jee, Punarnava Mehta, Vinod Naggul, Ami Arora, Bhonvar Lal, Ibrahim Ahmed, Kusum Chopra, Ranjit Mathur, Kriti Sharma, Gopila Balagopul, Punita Khanna, Namrata Joshipura, Voena Mehta
Scenario:
Robin Mukherjee
Productie:
Karl Baumgartner, Keith Griffiths, Jacques Bidou, Phil van der Linden, Nalin Pandya, Raimond Goebel, Ambrish Arora
Muziek:
Shubha Mudgal
Jaar:
1997
Genres:
Drama, Muziek, Fantasy
Trefwoorden:
Docudrama, Klassieke muziek, Mythen en legenden
Landen:
Frankrijk, Nederland, India, Duitsland, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Dance Of The Wind (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken