Verenigde Staten 1998. Fantasy van Mike Robe. Met o.a. Joanna Kerns, Della Reese, Harley Jane Kozak, William R. Moses en Seymour Cassel.

VPRO Cinema

Emma (Kerns) woont in een bejaardentehuis. Ze is al heel erg lang gebrouilleerd met haar dochter Joy Bookman (Kozak), als gevolg waarvan ze haar kleinkinderen Danny (Mead) en Iris (Allen) niet kan zien. Ze voelt zich soms eenzaam, al heeft ze [KA1]e[KA1]en hartsvriendin, die ze in vertrouwen kan nemen: Mona Washburn (Reese). Als ze 75 jaar is geworden, besluit ze uit te proberen of de ring die ze bezit, inderdaad die magische werking heeft, die er ooit aan toegeschreven werd. Ze wenst dat ze de ruzie met haar dochter kan bijleggen; daarvoor moet ze een stuk jonger zijn en als ze de volgende dag wakker wordt is ze pas veertig. Ze gaat naar haar dochter, die haar niet herkent. Ze mag echter blijven... als huishoudster! Ondertussen moet Mona haar afwezigheid in het bejaardentehuis verdoezelen en dat valt niet mee. Vrolijk fantasietje naar een redelijk tam scenario van medeproducente Cynthia Whitcomb en uitvoerend producent Paul A. Kaufman, die in de film even te zien is als de tweede Carney (de eerste wordt gespeeld door Douglas). Het camerawerk voor deze onbenullige film met overigens een prima rol van Kerns, is van Edward J. Pei. Mead kreeg voor de bijrol van Danny Bookman een aanmoedigingsprijs.

credits

Regie:
Mike Robe
Cast:
Joanna Kerns, Della Reese, Harley Jane Kozak, William R. Moses, Seymour Cassel, Courtland Mead, Jeanne Allen, Stephanie Niznik, Dennis Cockrun, Ashley Edner, D.C. Douglas, Keith MacKechnie, Paul A. Kaufman, Kim Little
Productie:
Michael O. Gallant, Paul A. Kaufman, Cynthia Whitcomb
Muziek:
Laura Karpman
Jaar:
1998
Genres:
Fantasy, Komedie, Familiefilm
Trefwoorden:
Fantasy, Familiefilm
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Emma's Wish (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken