Hongkong SAR van China 1997. Komedie van Peter Chan. Met o.a. Leon Lai, Maggie Cheung, Kristy Yeung, Eric Tsang en Irene Tsu.

VPRO Cinema

Op een winterochtend in 1986 arriveert Lai vanaf het vaste land in Hong Kong met het voornemen er genoeg te verdienen om met zijn achtergebleven verloofde te kunnen trouwen. Bij McDonald´s ontmoet hij de ambitieuze, door de wol geverfde Cheung. Ze worden minnaars, maar ze moeten heel wat obstakels overwinnen alvorens elkaar definitief in de armen te kunnen sluiten. Romantische saga tegen de achtergrond van de op handen zijnde overdracht van Hong Kong aan China, geeft inzicht in de jarenlange merkwaardige status van de wereldstad. `Hong Kong is een droom voor vastelanders, Hongkongers kijken elders,´ zegt iemand in de film. Niet voor niets belanden de twee geliefden tenslotte in New York. De film leunt op de beide, in eigen land zeer populaire hoofdrolspelers, die deze verantwoordelijkheid met zichtbaar gemak dragen. Regisseur Chan maakte afgelopen jaar zijn Amerikaanse debuut met The love letter.

credits

Regie:
Peter Chan
Cast:
Leon Lai, Maggie Cheung, Kristy Yeung, Eric Tsang, Irene Tsu, Christopher Doyle, Ting Yu, Michelle Joseph, Cheung Len, Berdick, Leon Lai Ming
Productie:
Raymond Chow, Peter Chan, Claudie Chung
Camera:
Jingle Ma
Muziek:
Chiu Jun-fun, Chiu Tsang-hei
Jaar:
1997
Alt. titels:
Comrades, Almost A Love Story, Tian Mi Mi, Tianmimi, Hongkong love affair
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Hongkong SAR van China

op televisie
0 uitzendingen

Tian mimi (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken