Verenigde Staten/Ierland 1996. Thriller van Howard McCain. Met o.a. David Chokachi, Cyril O'Reilly, Athena Massey, Timothy Busfield en Laurie Schwartz.

VPRO Cinema

Tijdens het joggen ontdekt een vrouw (Schwarz) het verminkte lichaam van Mary Dumaski. Inspecteur Alice Redmond (Massey) wordt met haar collega Don Holroyd (O`Reilly) met wie ze ooit een relatie had, op de zaak gezet. Via een buurvrouw komt Alice op het spoor van Darren Metlich (Chokachi), de vriend van het slachtoffer. Darren heeft geen onbesproken verleden en is dus de hoofdverdachte. Don ontdekt dat Darren geen onbekende is in het SM-wereldje. Ze kunnen echter geen sluitend bewijs rond krijgen. Als er nog een slachtoffer valt, stelt Alice's baas voor dat ze als lokaas de verdachte gaat verleiden. Ze komt in de hel terecht, zodat haar maag zich bijna omkeert, maar ze krijgt er tegelijkertijd een kick van. De bloederige beelden bij de begintitels zal heel wat toeschouwers misselijk maken en helaas wordt het niet veel beter. Alles wordt fors opgeblazen met zoveel mogelijk bloot en bloed, die de film eigenlijk uitsluitend geschikt maakt voor voyeurs, bij wie een steekje los is. Het scenario is van een zekere Christopher Wood en het camerawerk is van Ed Talavera. Massey - grote ogen, een geile mond en een baby- face - maakte haar opwachting in THE NUTTY PROFESSOR en Chokachi is een bink uit de bejubelde tv-serie Bay Watch. Met deze film zetten beide sterren geen grote stap voorwaarts in de lange mars van hun carrière. Vrijwel onmiddellijk uitgebracht op video en in Amerika het kabelcircuit van de tv ingeduwd. Ook bekend als CRIMINAL PURSUIT, ROGER CORMAN PRESENTS THE UNSPEAKABLE en de Amerikaanse videotitel is SHADOW OF A SCREAM.

credits

Regie:
Howard McCain
Cast:
David Chokachi, Cyril O'Reilly, Athena Massey, Timothy Busfield, Laurie Schwartz, Elizabeth Costello, Crofton Hardester, Conor Nolan, Gary Cooke, Maria Tecce, Lisa O'Reilly, Marie Stafford, Muireann Kelly, Carol Hunt, Carla Horan, Luke Hayden, Brenda Murray, Dean Tuckwell, Michael O'Brien, John Brady, Dick Donaghue, John McHugh
Productie:
Mary-Ann Fisher, Lance H. Robbins, Roger Corman, Edward G. Reilly Jr
Muziek:
Danny Di Paola
Jaar:
1996
Alt. titels:
Unspeakable, The, Criminal Pursuit, Roger Corman Presents The Unspeakable, Shadow of a Scream
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Erotiek
Landen:
Verenigde Staten, Ierland

op televisie

0 uitzendingen

The Unspeakable (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken