Verenigde Staten/Roemenië 1996. Sciencefiction van Ernest Farino. Met o.a. Corbin Allred, Jennifer Burns, Derek Webster, Barrie Ingham en Matt Winston.

VPRO Cinema

Het vijfde deel van een SF-serie, bestaande uit zes direct op video opgenomen speelfilms, waarin gepoogd wordt de spanning van de oude serials (film-feuilletons) te doen herleven. Het is een uiterst onbeholpen poging geworden, nog bemoeilijkt door een kinderlijk script dat in deze voorlaatste episode het toppunt van onbenul bereikt. Josh Kirby en zijn maten, op zoek naar de onderdelen van een futuristisch wapen, raken verzeild in een grot vol vriendelijke paddestoelmensen (acteurs in wel heel sullige make-up en uitmonstering). Om het leven van een lid van hun expeditie te redden, moeten de aardmensen een van de paddestoelmensen bevrijden, die is ontvoerd door een legendarisch monster. De aandacht van de kijker verflauwt al snel, zelfs aan het eind, als een plotselinge draai in het script twijfel zaait over wie nu eigenlijk in al die afleveringen de echte schurk was. Als gevolg van het veel te lang uitgesponnen verhaal zal deze late verrassing de meeste kijkers eerder teleurstellen dan intrigeren. De film is opgenomen in Roemenië. Het scenario is van Ethan Reiff en Cyrus Voris. Camerawerk van Viorele Sergovici.

credits

Regie:
Ernest Farino
Cast:
Corbin Allred, Jennifer Burns, Derek Webster, Barrie Ingham, Matt Winston, Nick DeGruggio, Cindy L. Sorenson, Michael Hagiwara, Lomax Study, Mihaj Niculescu
Scenario:
Ethan Reiff
Productie:
Vlad Paunescu, Oana Paunescu, Charles Band, Debra Dion
Camera:
Viorele Sergovici
Muziek:
Richard Band, Reginald Powell
Jaar:
1996
Alt. titels:
Journey to the Magic Cavern
Genres:
Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Avonturenfilm, Jeugdfilm, SF-Film
Landen:
Verenigde Staten, Roemenië

op televisie

0 uitzendingen