Duitsland 1998. Experimenteel van Fred Kelemen. Met o.a. Paul Blumberg, Anna Schmidt, Mario Gericke, Harry Baer en Isolde Barth.

VPRO Cinema

In de kerstnacht wordt Marianne (Schmidt) door haar dronken echtgenoot (Gericke) zodanig mishandeld dat ze met haar kind (Blumberg) het sousterrain ontvlucht en in de ijzige nacht de benen neemt naar haar geboortegrond in de voormalige DDR. De woning uit haar jeugd blijkt een bouwval te zijn geworden en ze kan er onmogelijk verblijven. Gelukkig zijn er mensen, die onderdak en hulp aanbieden, maar algauw blijkt dat ze dat ten eigen bate doen. Deze droevige odyssee in speelfilmvorm, wordt afgewisseld met landschaps- en objectopnames in documentaire stijl. Een interessant experiment, waarin de artistieke achtergrond van de 35-jarige Kelemen die ook werkte als schilder en componist, zichtbaar en voelbaar is. Een film voor literaire fijnproevers, gemaakt in het kader van Das kleine Fernsehspiel in de serie Unter Null. Het scenario en het camerawerk waren in handen van regisseur Kelemen, die bij de regie geassisteerd werd door Gisa Schleelein, Mandy Rahn, Gina Fischer en Klaus Biberthaler.

credits

Regie:
Fred Kelemen
Cast:
Paul Blumberg, Anna Schmidt, Mario Gericke, Harry Baer, Isolde Barth, Adolfo Assor, Thomas Baumann, Anja Schmidt, Thomas Bahmann
Scenario:
Fred Kelemen
Productie:
Annedore von Donop
Camera:
Fred Kelemen
Muziek:
Charles Mori
Geluid:
Javier Moya, Amy öström, Vasco Pimentel, Holger Ahrens
Art direction:
Fred Kelemen
Montage:
Fred Kelemen
Jaar:
1998
Genres:
Experimenteel, Drama
Trefwoorden:
Sociaal drama, Experimentele film
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Frost (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken