Oostenrijk 1998. Drama van Maurizio Zaccaro. Met o.a. Tobias Moretti, Virna Lisi, Tereza Zajickova, Omero Antonutti en Franco Castellano.

VPRO Cinema

Als tijdens de kerstdagen vader, moeder, hun zoon en dochter een bezoek aan grootmoeder brengen, wordt er in het ijs van een gletsjer het lijk van een alpinist gevonden, die in 1923 was verdwenen nadat hij twee kinderen had gered, die zich in een ijsgrot hadden verscholen voor een sneeuwstorm en zich warmgehouden hadden met koffielikeur. Grootmoeder herkent het slachtoffer onmiddellijk: het is Martin (Castellano). De geredde kinderen waren zijzelf en haar broer. Dan begint ze te vertellen hoe zij als kind (Lisi) haar grootmoeder bezocht met de kerst, over de vijandigheid tussen het dorp van haar moeder en vader, die ondanks de tegenstellingen met elkaar trouwden. Wie absoluut niets te doen heeft kan gaan kijken naar deze slappe kost die door een aantrekkelijke Italiaanse rolverdeling (Moretti en Lisi hebben naam en faam) gespeeld wordt en onder het rood-wit van de Oostenrijkse vlag vaart. Het voortkabbelende scenario is van Francesca Melandri en Maurizio Zaccaro. Het camerawerk is van Pasquale Rachini.

credits

Regie:
Maurizio Zaccaro
Cast:
Tobias Moretti, Virna Lisi, Tereza Zajickova, Omero Antonutti, Franco Castellano, Rodolfo Corsatto, Piero Nuti, Fabio Sartor, Leo Gullotta
Scenario:
Francesca Melandri
Camera:
Pasquale Rachini
Muziek:
Ralf Wengenmayr
Jaar:
1998
Alt. titels:
Verirrt im Schnee
Genres:
Drama, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Kerstfilm, Alpinisme
Landen:
Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen