Frankrijk/Canada 1997. Sciencefiction van Jean-Michel Roux. Met o.a. Tchéky Karyo, Julie Delpy, Féodor Atkine, Maria de Medeiros en Chick Ortega.

VPRO Cinema

De aarde ontvangt een gecodeerde boodschap uit de ruimte. Wat later blijken de 12.000 inwoners van de goddeloze vrijhandelszone Sepulveda spoorloos verdwenen. Het vermoeden rijst dat de aarde wel eens aangevallen kan zijn door buitenaardse wezens. UFO- expert Professor Larsen (Karyo) krijgt van president Blandine Brucker (De Medeiros) 24 uur de tijd om het hermetisch afgesloten rampgebied te onderzoeken. Hij wordt bijgestaan door de mooie Eva (Delphy), die bij de beveiliging van Sepulveda werkt en zijn bionische assistent Oscar (Ortega). De Franse cineast Roux liet zich inspireren door het universum van Philip K. Dick om een eigen toekomstfantasie in een tijdloze parallelle wereld te vertellen waar een heel andere tijd-ruimte dimensie heerst. Hij is er echter niet in geslaagd om de complexe stijl van Dick om te zetten in een gelijkwaardige visuele stijl zodat de film chaotisch overkomt, zonder dat de toeschouwer zich in de personages kan terugvinden. Roux schreef het scenario samen met Alexis Galmot en Régine Abadia. Fotografie is van Michel Mathieu. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Jean-Michel Roux
Cast:
Tchéky Karyo, Julie Delpy, Féodor Atkine, Maria de Medeiros, Chick Ortega, James Hyndman, Pascale Bussières, Gabriel Gascon, Guy Nadon
Productie:
François Fries, Claude Leger, Nardo Castillo, Eric Altmayer, Jean-Martial Lefranc
Camera:
Michel Mathieu
Muziek:
Mick Harris, Treponeem Pal, Chostakovitch
Jaar:
1997
Alt. titels:
Mille merveilles de l'Univers, Les
Genres:
Sciencefiction, Komedie
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Frankrijk, Canada

op televisie
0 uitzendingen