Duitsland 1993. Familiefilm van Dagmar Damek. Met o.a. Senta Berger, Götz Behrendt, Martin Flörchinger, Martin Lüttge en Anna Thalbach.

VPRO Cinema

Dit is het tragische verhaal van de briljante Florian (Behrendt), een intelligente jongen van veertien, die het heel goed doet op school. Hij woont op de boerderij van zijn grootvader, maar als landbouwbedrijf is het niks meer zodat zijn vader een bescheiden job heeft moeten nemen in een naburige stad. Ook Florians grote zus is uit werken gegaan en heeft een duf baantje. Florians moeder hoopt voor hem op een betere toekomst en geeft hem voor zijn goede rapport een scheikundedoos, want dan kan hij alvast beginnen en later van zijn hobby een beroep maken. Eén ding staat voor haar vast: Florian moet het verder brengen dan de rest van het gezin en dat kan als hij chemicus wordt. Florian mijmert met zijn grootvader over de ekologische landbouw, maar opa komt te overlijden en vader wordt overgeplaatst naar een andere stad en is alleen nog in het weekend thuis, zodat Florian op zijn moeder is aangewezen. Tenslotte bezwijkt hij onder de overdaad van haar goede bedoelingen en bij een chemische proef vliegt de schuur in brand, waar Florian niet meer op tijd uitkomt. Een nogal zwaar op de hand liggende film over overdreven moederliefde en het bijna eeuwige probleem van de onbegrepen tiener, die gaat rebelleren. Damek's regie is vlot genoeg. Het scenario is van Peter Guthmann. Het camerawerk is van Ingo Hamer.

credits

Regie:
Dagmar Damek
Cast:
Senta Berger, Götz Behrendt, Martin Flörchinger, Martin Lüttge, Anna Thalbach, Robert Giggenbach, Robin Cresswell, Marhias Paul, Christiane Wagner
Scenario:
Peter Guthmann
Camera:
Ingo Hamer
Muziek:
Enjott Schneider
Jaar:
1993
Genres:
Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Levenservaring, Jeugdfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Gefangene Liebe (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken