Verenigde Staten/Duitsland 1998. Misdaad van Tony Randel. Met o.a. Dominic Raacke, Sammi Davis, Jan Niklas, Cliff Robertson en Paul Winfield.

VPRO Cinema

Na een heldhaftige inzet gaat Tracy Garret van de L.A.P.D. haar vader Cliff (Robertson), een succesvolle zakenman, opzoeken in Berlijn, maar ze hoort dat hij betrokken zou zijn bij de illegale handel in babies uit Oost-Europa. Nog voordat ze met hem kan praten, raakt hij gewond door een kogel. Als ze hem wil opzoeken in een kliniek, is hij verplaatst en niemand schijnt te weten waar hij is. Ze zoekt, gekleed in een zomers maagdelijk wit jurkje, hulp bij haar Berlijnse collega commissaris Erik Glint (Raacke) en ze stuiten bij een razzia op een schreiende baby in een lege hal, die in grote haast achtergelaten moet zijn. Tracy kan nauwelijks geloven dat haar vader bij dergelijke misdadige zaken betrokken kan zijn. Erik gaat zijn netwerk raadplegen en het blijkt dat Cliff een undercover agent van de CIA is. Ondertussen wordt Erik van de zaak af gehaald door zijn baas Hans Osler (Niklas), net als hij onregelmatigheden ontdekt. Op eigen houtje gaat hij verder. Spannende film, die kwa thema een beetje tussen twee stoelen valt: het adoptieprobleem en een misdaadthriller met een routineus scenario van Matt Dorff dat vrijwel alle clichés bevat, die bij het genre horen. De spelprestaties in deze officieel in het Engels gesproken film zijn niet slecht, maar het geheel houdt niet echt over als men enige diepgang verwacht. Het camerawerk van deze zowel in Duitsland als Amerika geschoten film is van Jacques Haitkin en het is lang niet slecht.

credits

Regie:
Tony Randel
Cast:
Dominic Raacke, Sammi Davis, Jan Niklas, Cliff Robertson, Paul Winfield, Martin Umbach, Michael Mendl, Peter Simonischek, Gesche Tebbenhoff, Evelyn Meyka, George Chung, Kim Little
Productie:
Ellen Theg, Elvira Bolz, Barbara von Wrangell, Chris Peschken
Muziek:
Christopher Guardino
Jaar:
1998
Alt. titels:
Babyhandel Berlin - Jenseits aller Skrupel, Jenseits aller Skrupel
Genres:
Misdaad, Thriller
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Assignment Berlin (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken