Frankrijk 1997. Komedie van Benoît Jacquot. Met o.a. Sandrine Kiberlain, Vincent Lindon, François Berléand, Francine Bergé en Pierre Cassignard.

VPRO Cinema

Mathilde is ziek. Ze steelt speelgoed uit winkels. Van tijd tot tijd valt ze flauw. Ze gaat niet meer naar haar werk. Haar echtgenoot Nico kan - of wil - niet zien wat ze hem toont. Hij is een chirurg en dit soort symptomen ontgaan zijn waarneming. Mathilde ontmoet een dokter die haar met hypnose-sessies behandelt. Of is de dokter een fantasie van Mathilde, in het leven geroepen om zichzelf te redden? In tegenstelling tot Jacquots La désenchantée en La fille seule, handelt La septième ciel niet over jonge vrouwen die hun weg in de wereld zoeken, maar over een gesetteld echtpaar. De vorm van de film lijkt in eerste instantie veel conventioneler dan die van zijn voorgangers. Niettemin brengt Jacquot de toeschouwer van zijn stuk door in zijn humane, even subtiele als complexe portret van een huwelijk de machtsbalans tussen de echtelieden te laten wisselen. (RdL/VPRO Gids)

credits

Regie:
Benoît Jacquot
Cast:
Sandrine Kiberlain, Vincent Lindon, François Berléand, Francine Bergé, Pierre Cassignard, Philippe Magnan, Florence Loiret Caille, Léo Le Bevillon, Sylvie Loeillet, Francine Berge
Scenario:
Jérôme Beaujour, Benoît Jacquot
Productie:
Françoise Guglielmi, Georges Benayoun, Philippe Carcassonne
Camera:
Romain Winding
Geluid:
Michel Vionnet
Montage:
Pascale Chavance
Jaar:
1997
Alt. titels:
Septième ciel, Le, The Seventh Heaven
Genres:
Komedie, Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Tragikomedie, Satire
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

Le septième ciel (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken