Hongkong SAR van China/China 1996. Historische film van Chen Kaige. Met o.a. Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei en Ren Lei.

VPRO Cinema

In 1911 wordt China een republiek. De leiders van de Pang- dynastie houden echter krampachtig vast aan hun tradities. Zhongliang (Lei als kind, Cheung als volwassene), de dertien- jarige zwager van de clan-opvolger komt aan in het paleis. Voor zijn definitieve vertrek naar Peking wil hij hier studeren. Als zijn zwager na een overdosis opium in een onomkeerbaar coma geraakt, vlucht Zhongliang naar Peking. Tien jaar later volgt Ruyi (Li) haar vader op als het hoofd van de dynastie, bijgestaan door haar neef Duanwu (Kevin Lin). Zhongliang die in Shanghai is beland, had het niet verder gebracht dan gigolo en oplichter. Hij wordt nu onder druk gezet om zijn familie af te persen. Een romantisch drama dat zich afspeelt op het moment dat het feodale tijdperk ophield te bestaan. Het verschil tussen de onschuldige, speelse kindertijd en de door corruptie getekende volwassen jaren symboliseert de grens tussen het oude en nieuwe China. Zo blijft Ruyi verliefd op de Zhongliang, die allang niet meer bestaat. Elk personage heeft een eigen, afgebakende betekenis en blijft verankerd in versleten tradities. De nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen brengen hen uit hun evenwicht. Het scenario van Shu Kei naar een verhaal van Kaige en Wang Anyi zit knap in elkaar. De camera van Christopher Doyle wordt doorlopend in de actie betrokken. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Chen Kaige
Cast:
Leslie Cheung, Gong Li, Kevin Lin, He Safei, Ren Lei, Wang Ying, Ge Lianqun, Lin Xiangting, Ge Lin, Xie Tian, Zhang Shi, Zhou Jie, Zhou Yemang, David Wu, Kevin Lin, He Saifei, He Vaifei
Scenario:
Chen Kaige, Kei Shu, Anyi Wang
Productie:
Tong Cunlin, Hsu Feng, Cunlin Tong
Camera:
Christopher Doyle
Muziek:
Zhao Yiping, Zhao Jiping
Schrijver:
Chen Kaige
Jaar:
1996
Alt. titels:
Temptress Moon, Verfhrerischer Mond
Genres:
Historische film, Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Politiek, Romantisch drama
Landen:
Hongkong SAR van China, China

op televisie

0 uitzendingen

Feng Yue (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken