Duitsland 1998. Drama van Luke McBain. Met o.a. John Lambert, Dorothea Myller, Markus Perschmann, Tom Petry Strauß en Ingeborg Westphal.

VPRO Cinema

Deze film die niet zonder persoonlijke elementen van debuterend regisseur-scenarioschrijver McBain is, speelt in Berlijn. Het hoofdpersonage is Dave (Lambert), een jonge Canadees met een Duitse moeder, die leeft (en werkt, nou ja) in de hoofdstad van herenigd Duitsland om zich te bewijzen als auteur. Zoals dat wel meer het geval is, blijft de inspiratie uit, maar dan leert Dave Kathi (Myller) kennen, die hij van een zelfmoordpoging redt. Vervolgens raakt zijn jonge leven in een soort maalstroom, waaruit hij schrijfstof voor zijn boek kan putten. Deze goede voornemens worden gedwarsboomd door de aankondiging dat zijn ouders hem met een bezoekje komen vereren. Dave is daar nog niet helemaal klaar voor, want hij is nog te veel bezig met de rebellie tussen zichzelf en zijn vader. Tenslotte breekt hem dit op als zijn vader hem laat oppakken, omdat Dave weigert hen te zien en te spreken. De film is niet zo zeer interessant om het verhaal, maar eerder om de manier waarop hij in elkaar is gezet. In feite is deze redelijke korte rolprent het afstudeerproject dat om zijn veelbelovendheid werd opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in het kader van de reeks Väter und Söhne. Het camerawerk is van Kolja Brandt.

credits

Regie:
Luke McBain
Cast:
John Lambert, Dorothea Myller, Markus Perschmann, Tom Petry Strauß, Ingeborg Westphal, Lydia Billiet, Klaus Tilsner, Axel Prahl
Productie:
Burkhard Althoff
Camera:
Kolja Brandt
Muziek:
Ingo Frenzel
Jaar:
1998
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Letting Go (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken