Zweden 1997. Drama van Liv Ullmann. Met o.a. Pernilla August, Max von Sydow, Kristina Adolphson, Gunnel Fred en Hans Alfredson.

VPRO Cinema

Een van 's werelds meest geprezen filmmakers, Ingmar Bergman, vertelt het verhaal van een huwelijk. Het verhaal gaat over Anna Bergman. Als jonge vrouw trouwt Anna, geheel tegen de zin van haar moeder, met Hendrik, een ernstige theologiestudent. Veel te laat realiseert ze zich dat ze een grote fout heeft gemaakt. Anna is 36 jaar en heeft inmiddels drie kinderen. Al meer dan een jaar is ze haar man ontrouw met een jongere man, Tomas, die ze allebei kennen. Hun ongeoorloofde affaire geeft haar voor het eerst na lange tijd weer een passievol, levendig gevoel. Haar geluk is echter ook haar kwelling. Gevangen tussen twee zeer verschillende werelden, wendt ze zich tot Jacob, haar vormingspriester en oude vriend, die ze kan vertrouwen. Jacob geeft Anna advies dat dramatische gevolgen blijkt te hebben, en dan begint het opbiechten. (JvB/VPRO Gids)

credits

Regie:
Liv Ullmann
Cast:
Pernilla August, Max von Sydow, Kristina Adolphson, Gunnel Fred, Hans Alfredson, Thomas Hanzon, Samuel Fröler, Jan Coster
Scenario:
Ingmar Bergman
Productie:
Ingrid Dahlberg, Kaj Larsen
Muziek:
Johann Sebastian Bach, Shostakovich
Jaar:
1997
Alt. titels:
Private confessions
Genres:
Drama, Biografie
Trefwoorden:
Psychologisch drama
Landen:
Zweden

op televisie
0 uitzendingen

Enskilda samtal (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken