Frankrijk 1996. Romantiek van Xavier Gélin. Met o.a. Pascal Légitimus, Christophe Malavoy, Daniel Russo, Amélie Pick en Zabou Breitman.

VPRO Cinema

Marie (Pick) is een vrijgevochten jonge vrouw die er drie minnaars op nahoudt. Dit maakt haar leven behoorlijk ingewikkeld en ze besluit ermee te kappen. Ze geeft ze alle drie de bons door te zeggen dat ze een ander heeft. De teleurgestelde jongens willen hun rivaal wel eens zien, maar zij weten niet dat het er twee zijn. Ten lange leste arrangeert Marie een ontmoeting in een caf[KA1]e. Als eerste komt St[KA1]ephane (L[KA1]egitimus), een sympathieke muzikant. Als tweede komt Paul (Russo), die nogal impulsief is. Binnen de kortste keren gaan de heren op de vuist. Hieraan komt een eind als Fabrice (Malavoy), een gedistingeerd heer, ten tonele komt. Ze begraven snel de strijdbijl, want ze willen Marie desnoods gezamenlijk heroveren. Ze zijn ervan overtuigd dat de optelsom (gedeeld door drie) van hun individuele eigenschappen, de ideale man voor Marie vormt. De film is tamelijk langdradig, want de ongeloofwaardige boodschap komt niet over. Het enige lichtpunt wordt gevormd door Zabou als de prettig gestoorde zus van Paul. Het oppervlakkige scenario is van Gélin, Légitimus, Dominique Chaussois en Gilles Niègo. Het camerawerk is van Jean-Claude Aumont.

credits

Regie:
Xavier Gélin
Cast:
Pascal Légitimus, Christophe Malavoy, Daniel Russo, Amélie Pick, Zabou Breitman, Fanny Cottençon, Mylène Demongeot, Christine Boisson
Scenario:
Gélin
Productie:
Stéphane Marsil
Camera:
Jean-Claude Aumont
Muziek:
Rodd, Dr Fred, Costa Papadoukas
Jaar:
1996
Alt. titels:
Homme idéal, L'
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantische komedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

L'homme idéal (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken