Duitsland 1999. Thriller van Robert Sigl. Met o.a. Katharina Wackernagel, Nils Nelleßen, Marlène Meyer, Niels Bruno en Rita Lengyel.

VPRO Cinema

Doelbewuste poging om een teenie-horror flick [KA2]a la SCREAM in Europese (lees: Duitse) stijl te maken. Debuterend scenarioschrijver Kai Meyer die veel succes had met Germaanse gothic-romans, waagde zich aan het flauwe verhaal over een aantal eindexamenklassers van een middelbare school, die belaagd worden door een moordende clown in de donkere gangen van het schoolgebouw als zij het schoolfeest voorbereiden. De grote vraag echter is, wie steekt er nu in dat pak: een ontsnapte misdadiger, een gefrustreerde leraar met een wrok of geheel iemand anders. Gericht op de markt van onvolwassen tv-kijkers en niet direct beantwoordend aan de voorstelling die een gemiddelde bioscoopbezoeker heeft, van een goede griezelfilm. Regisseur Sigl heeft behoorlijk wat ervaring met het genre, maar het is en blijft goedkoop, snel in elkaar geflanst gedoe met matige spelprestaties.

credits

Regie:
Robert Sigl
Cast:
Katharina Wackernagel, Nils Nelleßen, Marlène Meyer, Niels Bruno, Rita Lengyel, Sandra Leonhard, Raphael Vogt, Enie van de Maiglockjes, Urs Remond
Jaar:
1999
Genres:
Thriller, Horror, Familiefilm
Trefwoorden:
Tienerfilm, Stalk 'n slash-horror
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen