Duitsland 1999. Drama van Met o.a. Jürgen Vogel, Christiane Paul, Ricky Tomlinson, Christina Papamichau en Rebecca Hessing.

VPRO Cinema

Als Jan Nebel (Vogel) in de late uren van de nacht naar zijn werk in het slachthuis gaat, ziet hij een vechtpartij, waarbij een vrouw betrokken is. Voordat hij het beseft, deelt hij een paar rake klappen uit, slaat twee kerels tot moes en redt Vera (Paul) van haar belagers. Jan weet niet dat hij twee stille smerissen een paar keiharde stoten heeft verkocht. De gevolgen zijn de volgende morgen gigantisch: Vera is weliswaar uit de klauwen van haar aanvallers gered, maar Jan is zijn werk kwijt geraakt en krijgt een boete opgelegd van 4.500 DM (2.250 euro), een bedrag dat hij niet heeft. Met Vera die muzikale ambities heeft, probeert hij zich er doorheen te slaan, maar beiden lukt maar weinig. Vera gaat er `s nachts op uit om te tippelen; dan is er sprake van seropositiviteit. Jan begint een hekel aan zijn bestaan te krijgen, Vera wil (en moet) haar onafhankelijkheid bewaren en toch geven ze veel om elkaar. Het leven aan de zelfkant in Berlijn rond het jaar 2000 - het noodlot zou op deze manier kunnen toeslaan. Geloofwaardig en mooi gespeeld drama met een degelijk scenario van regisseur Becker en Tom Tykwer. Pakkende bijrollen van Gedeck als Lilo en Rohde als Harri. Het camerawerk is van Martin Kukula.

credits

Cast:
Jürgen Vogel, Christiane Paul, Ricky Tomlinson, Christina Papamichau, Rebecca Hessing, Armin Rohde, Martina Gedeck, Meret Becker, Andrea Sawatzki, Peter Gavajda, Ingeborg Westphal, Richy Müller, Andreja Schneider
Productie:
Stefan Arndt, Mathias Schwerbrock, Gebhard Henke, Andreas Schreitmüller
Camera:
Martin Kukula
Muziek:
Christian Steyer
Jaar:
1999
Alt. titels:
Leben ist eine Baustelle, Das
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen