Verenigde Staten 1996. Thriller van George P. Cosmatos. Met o.a. Charlie Sheen, Donald Sutherland, Linda Hamilton, Stephen Lang en Sam Waterston.

VPRO Cinema

Bobby Bishop (Sheen), de jonge adviseur van het Witte Huis, wordt door iedereen gerespecteerd en gewaardeerd. Hij geniet het volste vertrouwen van de Amerikaanse President (Waterston). Hij is een van de machtigste mannen in het politieke raderwerk van Washington DC. Een van zijn voormalige leermeesters, Yuri Pochenko (Bikel), brengt hem op de hoogte van het feit dat er in de hoogste regeringskringen een verrader zit. Deze heeft het voorzien op het leven van de President en is vastbesloten het politieke evenwicht te verstoren. De onbekende is er tevens van op de hoogte dat Bobby zijn plannen kent, want hij stuurt een huurmoordenaar op hem af, en voordat Pochenko zijn identiteit kan onthullen is die voorgoed het zwijgen opgelegd. Redelijk (ont)spannende politieke thriller die bekende paden betreedt. Het spoor leidt naar Bobby als de potenti[KA3]ele moordenaar en de enige die in hem gelooft is de mooie Amanda Givens (Hamilton). Hitchcock zou er niet van wakker liggen, maar toch werd het een redelijk onderhoudende prent, geschreven door Adi Hasak en Ric Gibbs. Fotografie is van Buzz Feitshans IV. DTS Digital Stereo.

credits

Regie:
George P. Cosmatos
Cast:
Charlie Sheen, Donald Sutherland, Linda Hamilton, Stephen Lang, Sam Waterston, Ben Gazzara, Nicholas Turturro, Stanley Anderson, Charles Cioffi, Paul Gleason, Terry O'Quinn, Gore Vidal, Henry Strozier, Theodore Bikel, Dey Young
Scenario:
Adi Hasak
Camera:
Buzz Feitshans IV
Muziek:
Bruce Broughton
Jaar:
1996
Alt. titels:
Shadow Conspiracy, The
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Shadow Conspiracy (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken