Duitsland 1993. Romantiek van Rudolph Thome en Rudolf Thome. Met o.a. John Shinavier, Radhe Schiff, Susan Chesler, Marie Soranno en Chico Hamilton.

VPRO Cinema

Richard Todd (Shinavier), een filmcriticus uit New York, krijgt een beurs om een boek te schrijven over een grote regisseur van het Duitse expressionisme, F.W. Murnau. Hiervoor moet hij naar Berlijn, alle redenen om Martha (Schiff) op te zoeken met wie hij een romance had in de Big Apple. In het kader van zijn boek bezoeken ze het graf van Murnau en zien daar een beeldje van een Griekse godin uit de oudheid, Akatirer. Het beeldje vertoont een treffende gelijkenis met Martha. Redenen genoeg om af te reizen naar Griekenland op zoek te gaan naar de oorsprong van Akatirer. Thome's eigenzinnige film, waarvoor hij zijn eigen scenario schreef, is een vorm van banaal narcisme, dat niemand behalve hijzelf interessant vindt, al doen beiden hoofdrollen hun best. Deze rolprent bevat enkele fragmenten van F.W. Murnau's film TABU; regisseur Thome's complete film valt in het niet vergeleken met dat wat hij van zijn illustere voorganger heeft ingelast. Het camerawerk van Reinhold Vorschneider is van grote klasse, maar dat maakt deze rolprent beslist niet boeiend.

credits

Regie:
Rudolph Thome, Rudolf Thome
Cast:
John Shinavier, Radhe Schiff, Susan Chesler, Marie Soranno, Chico Hamilton, Robert Rutman, Markus Weiss, Johannes Herrschmann, Hannes Stelzer, Janina Szarek, Adriana Altaras
Muziek:
Chico Hamilton
Jaar:
1993
Alt. titels:
Sonnengöttin, Die
Genres:
Romantiek, Drama
Trefwoorden:
Road-movie, Romantisch drama, Film over Film
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Sonnengöttin (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken