Verenigde Staten 1955. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Tom Ewell, Raymond Bailey, Justice Watson, Kirby Smith en Kay Stewart.

VPRO Cinema

Albert Pelham (Ewell) heeft een groot probleem. Sinds een paar dagen zou hij op twee plaatsen tegelijk geweest zijn. Vrienden zeggen hem ontmoet te hebben waar hij helemaal niet was. Heeft hij een dubbelganger, die een grap uithaalt? Het gaat van kwaad tot erger. Zijn butler is verbaasd als hij binnenkomt, omdat hij zojuist de deur uitgegaan is. Zijn secretaresse levert werk af dat hij zonet gedicteerd zou hebben. Als klap op de vuurpijl gebruikt zijn dubbelganger zijn nieuwe handtekening die hij net veranderd heeft. Albert Pelham wordt langzaam maar zeker gek. Een merkwaardige film over een man die dreigt te worden vermorzeld door zijn tweede 'ik'. Ewell is uitstekend als de vertwijfelde en getergde man. Een van de zeldzame afleveringen die Hitchcock zelf regisseerde voor de legendarische tv-serie en dat is goed te merken aan de opbouw van de spanning en de schitterende climax. Francis Cockrell baseerde zijn scenario op een verhaal van Anthony Armstrong. De fotografie is van John L. Russell, Jr.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Tom Ewell, Raymond Bailey, Justice Watson, Kirby Smith, Kay Stewart, John Compton, Jan Arvan, Norman Willis, Tim Graham, Richard Collier, Diane Brewster
Scenario:
Francis Cockrell
Productie:
Alfred Hitchcock, Joan Harrison
Camera:
John L. Russell
Muziek:
Stanley Wilson
Jaar:
1955
Alt. titels:
Case Of Mr. Pelham, The, Doppelgänger, Der
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen