Frankrijk 1996. Komedie van Thomas Gilou. Met o.a. Richard Anconina, Richard Bohringer, Amira Casar, Elie Kakou en José Garcia.

VPRO Cinema

Zonder familie, werkloos en geen dak boven het hoofd. Edouard Vuibert (Anconina), bijgenaamd Eddie, ziet het niet meer zitten. Dan verandert zijn leven plotseling. Een straatgevecht met twee bedriegers wordt be[KA3]eindigd door de tussenkomst van textielhandelaar Victor Benzakem (Bohringer), die de twee belagers op de vlucht jaagt. Victor die aanneemt dat Eddie van joodse afkomst is, engageert hem als hulpje. Eddie die zijn ware oorsprong laat voor wat ze is, ziet weer licht in de tunnel. Hij wordt verliefd op Sandra (Casar), Victors dochter. Dan worden de zaken best ingewikkeld. Kleurrijke kijk op de joodse gemeenschap in Parijs, waar men op de onderste sport van de ladder kan beginnen om vlug omhoog te klimmen, zoals het personage van Anconina. Het kader rondom hem is eigenlijk aantrekkelijker dan de humoristische fabel, die verteld wordt. Dit komt omdat het scenario van Michel Munz en Gérard Bitton door de oppervlakkige dialogen ongeloofwaardig overkomt. Voor de fotografie tekende Jean-Jacques Bouhon. De soundtrack is een verzameling songs van o.a. Patrick Juvet, Stevie Wonder en Lili Boniche.

credits

Regie:
Thomas Gilou
Cast:
Richard Anconina, Richard Bohringer, Amira Casar, Elie Kakou, José Garcia, Vincent Elbaz, Bruno Solo, Anthony Delon, Gilbert Melki, Aure Atika, Sabine Van Tessel, Emma Warg, Roméo Sarfati
Scenario:
Michel Munz
Muziek:
Stevie Wonder, Lili Boniche, Patrick Juvet, Gérard Presgurvic
Jaar:
1996
Alt. titels:
Vérité si je mens !, La
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

La vérité si je mens ! (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken