Italië 1994. Fantasy van Lamberto Bava. Met o.a. Alessandra Martines, Kim Rossi Stuart, Nicholas Rogers, Horst Buchholz en Ursula Andress.

VPRO Cinema

Nog meer avonturen met de verleidelijke heldin uit de titel (Martines). Een zware wolk ontsnapt aan een vulkaan, waarvan men dacht dat hij allang uitgeblust was en glijdt als een donkere schaduw over het rijk van Fantaghir[KA2]o; waar de wolk passeert worden planten vernietigd, drogen rivieren uit en sterven dieren. Het is het werk van de duivelse tovenaar Darken (Buchholz). Fantaghir[KA2]o ontmoet prins Parsel (Bulferetti), die de wolk volgt omdat zijn kasteel erin verdwenen is. Ook het slot van Fantaghir[KA2]o verdwijnt en samen met prins Parsel gaat zij geholpen door Tarabas (Rogers) op zoek naar hun bezit, hun volk en hun dierbaren. Voor het echter zo ver is, komt het tot een krachtmeting met Darken, waarbij hij probeert Fantaghirò te dwingen Tarabas te doden. De glans is er wel van af bij een vierde deel, maar hij blijft toch boeiende fantasy voor jong en oud. Het scenario is van Gianni Romoli en het camerawerk is van Romano Albani. Wordt meestal in twee delen uitgezonden.

credits

Regie:
Lamberto Bava
Cast:
Alessandra Martines, Kim Rossi Stuart, Nicholas Rogers, Horst Buchholz, Ursula Andress, Brigitte Nielsen, Marc de Jonge, Riccardo Serventi Longhi, Agathe De la Fontaine, Gaia Bulferi Bulferetti, Oreste Guidi
Scenario:
Gianni Romoli
Productie:
Andrea Piazzesi, Lamberto Bava
Muziek:
Amedeo Minghi
Jaar:
1994
Alt. titels:
The Cave of The Golden Rose IV, Cave of The Golden Rose IV, The
Genres:
Fantasy, Horror
Trefwoorden:
Zwaarden en demonen, Fantasy
Landen:
Italië

waar te zien

on demand

op televisie