Luxemburg/Canada/Verenigde Staten 1998. Thriller van Jeff Woolnough. Met o.a. John Savage, Barbara Sukowa, Sandra Robinson, Laura Harling en Richard Lintern.

VPRO Cinema

Victor (Savage) en Sandra Robinson (Sukowa) verhuizen met hun autistische dochtertje naar een nieuw huis, maar ontdekken te liever lee dat ze er niet de verwachte rust vinden. Als het meisje te kennen geeft dat ze stemmen van kinderen in de kelder hoort, gelooft niemand haar aanvankelijk. Ze heeft natuurlijk gelijk, maar voor het zo ver is, gaan haar ouders door een hel. Het scenario van Scott Peters is van het begin tot het einde voorspelbaar, zodat er aan de film weinig plezier te beleven valt. Veteranen Sukowa en Savage doen hun best, maar kunnen van het afgekloven gegeven niet méér maken dan hun geboden wordt. Het camerawerk is van Jon Joffin, de speciale effecten zijn van Harrie Wiessenhaan en de make-up is van Katja Reinert.

credits

Regie:
Jeff Woolnough
Cast:
John Savage, Barbara Sukowa, Sandra Robinson, Laura Harling, Richard Lintern, Robert Sherman, Jean-François Wolff, Nick Deigman, Claudette Roche, Gary Beadle, Ted Rusoff, Christian Erikson, Mark O'Hagen, Nick Deigman
Productie:
David Perlmutter, Stephen Ujlaki, Ken Gord, Jimmy De Brabant, Lewis Chesler, Alexandre Déon
Camera:
Jon Joffin
Muziek:
Jonathan Goldsmith
Jaar:
1998
Alt. titels:
Lost Souls, Nightworld, Lost souls
Genres:
Thriller, Mysterie, Horror
Trefwoorden:
Spoken & geesten
Landen:
Luxemburg, Canada, Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Nightworld: Lost Souls (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken