Verenigde Staten 1962. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. John Forsythe, Kent Smith, Evans Evans, John Fiedler en Claire Griswold.

VPRO Cinema

Op straat, op klaarlichte dag, gebeurt een ongeval met vluchtmisdrijf. Een motorrijder werd doodgereden door een auto. Er zijn vijf getuigen. De volgende dag geeft Forsythe zich aan. Hij is ervan overtuigd dat hij niet in fout is. Hij hield stil bij een stopteken. De getuigen beweren het tegendeel. Ondanks het afraden van zijn vriend Smith besluit hij zichzelf te verdedigen. Vijf mensen zagen hetzelfde feit en geven er hun eigen interpretatie van. Niemand echter zag het belangrijkste. Een uurtje spanning in de rechtzaal, zoals enkel een Hitchcock dit kan brengen, met steeds weer wisselende kansen voor de beklaagde. En de verrassing zit natuurlijk weer in de staart. Goed opgebouwd scenario van Henry Slesar naar een verhaal van Henry Cecil. Het camerawerk is van Benjamin H. Kline. Geassociëerd producer was Gordon Hessler.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
John Forsythe, Kent Smith, Evans Evans, John Fiedler, Claire Griswold, Philip Ober, John Zaremba, Barney Phillips, William Newell, Willis Bouchey, Rusty Lane, Bill Wells, Robert Karnes, Maurice Manson, Ken Harp, Anthony Jochim, Lou Byrne, Mel Jass, Marc Clavell, Ronnie R. Rondell, Ben Pollock
Scenario:
Henry Slesar
Camera:
Benjamin H. Kline
Muziek:
Lynn Murray
Schrijver:
Henry Cecil
Jaar:
1962
Alt. titels:
Alfred Hitchcock Hour: I Saw The Whole Thing, The, I Saw The Whole Thing
Genres:
Thriller, Drama
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen