Verenigde Staten 1959. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. James Donald, Patricia Owens, Werner Klemperer, Ben Astar en Patrick Macnee.

VPRO Cinema

Een man (Donald), die nog maar pas is gearriveerd in het stadje aan de Schwarzhorn, krijgt de onplezierige taak toegewezen om een vrouw (Owens) het droevige nieuws te vertellen, dat haar kersverse echtgenoot is omgekomen tijdens een onvoorzichtige beklimming van een gevaarlijke berg. Een poging diens lichaam te bergen mislukt. Hij begeleidt de weduwe terug naar Londen, waar een professor (Macnee) berekent dat het veertig jaar zal duren voordat de gletsjer het lichaam zal vrijgeven. Ze besluiten samen dat ogenblik af te wachten. Een sterke thriller met (zoals steeds) een onverwachte climax. De hand van de meester is duidelijk merkbaar. Stirling Silliphant baseerde het scenario op een verhaal van A.E.W. Mason. Aan de camera stond John F. Warren.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
James Donald, Patricia Owens, Werner Klemperer, Ben Astar, Patrick Macnee, Harald O. Dyrenforth, Frank Holms, Eileen Anderson, Otto Reichow, Oscar Beregi jr
Scenario:
Stirling Silliphant
Productie:
Joan Harrison
Camera:
John F. Warren
Muziek:
Frederick Herbert
Jaar:
1959
Alt. titels:
Crystal Trench, The, Kristallgraben, Der, Gletscherspalte, Die
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen