Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Alfred Hitchcock. Met o.a. Billy Mumy, Steve Dunne, Biff Elliott, Lucy Prentiss en Juanita Moore.

VPRO Cinema

De kleine Jackie Chester (Mumy) is bezeten van westerns en loopt daarom steeds met een speelgoedrevolver rond. Op de dag dat zijn oom Rick (Dunne) terugkeert uit Afrika, ontdekt hij in diens koffer een echt pistool. Hij gelooft dat het een cadeautje van oom Rick voor hem is en hij loopt ermee naar buiten zonder dat iemand het merkt. Er zitten kogels in en Jackie spant de veer. Hij richt het op de mensen die hij tegenkomt, zonder dat iemand zich bedreigd voelt. Iedereen denkt dat het maar een spelletje is, maar de kijker weet dat het elk ogenblik kan afgaan. Dat is voor Hitchcock voldoende om je het zweet in de handen te doen krijgen. Knap scenario van Harold Swanton, naar een verhaal van Margery Vosper. Uitstekend spel van de jonge Mumy. Het camerawerk is van John L. Russell.

credits

Regie:
Alfred Hitchcock
Cast:
Billy Mumy, Steve Dunne, Biff Elliott, Lucy Prentiss, Juanita Moore, Marta Kristen, John Zaremba, Karl Lukas, Olan Soulé, Craig Duncan, Thayer Burton
Scenario:
Harold Swanton
Camera:
John L. Russell
Muziek:
Joseph E. Romero
Schrijver:
Margery Vosper
Jaar:
1961
Alt. titels:
Bang! You're Dead, Peng! Du bist tot!
Genres:
Thriller
Landen:
Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen