Australiƫ 1993. Familiefilm van John Tatoulis. Met o.a. Caroline Goodall, Russell Crowe, Amiel Daemion, Johnny Raaen en Buddy Tyson.

VPRO Cinema

Een Brumby is een mythologische zilverkleurige hengst, die in de hoge bergen van de Australische staat Victoria leeft. Het is een machtig paard dat voor zijn kudde zorgt. Ooit probeerde een man het beest te vangen, omdat hij hem begeerde en berijden wilde. Om het paard in de val te lokken ving hij eerst een merrie, maar de hengst bevrijdde haar. De vernederde man zwoer een dure eed de hengst te doden die hij niet in zijn macht kon krijgen. Dat is hem gelukt, maar de geest van het fraaie paard doolt nog steeds door de Australische bergen. Een fantasy-achtige dierenfilm uit Down-under voor jeugdige paardenliefhebbers, die met grote zorgvuldigheid geproduceerd is. Als jonge kijker leef je erg mee en ben je blij dat het maar een legende is. Het scenario is van Elyne Mitchell, Jon Stephens en regisseur Tatoulis. De fraaie opnames zijn van Mark Gilfedder en er deden dertien ruiters mee van een rijschool. Ook bekend als SILVER STALLION: KING OF THE WILD BRUMBIES.

credits

Regie:
John Tatoulis
Cast:
Caroline Goodall, Russell Crowe, Amiel Daemion, Johnny Raaen, Buddy Tyson, Graeme Fullgrabe, Gary Amos, Murray Chesson, John Coles, Danny Cook, Peter Faithfull, Richard Faithfull
Scenario:
Elyne Mitchell
Productie:
Colin J. South, John Tatoulis, Judy Malmgren, William T. Marshall, Yvonne Collins, Brian Burgess
Muziek:
Tassos Ioannides
Jaar:
1993
Alt. titels:
Silver Stallion: King of The Wild Brumbies
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy
Landen:
Australiƫ

op televisie
0 uitzendingen

Silver Brumby (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken