Verenigde Staten 1996. Komedie van Nick Castle. Met o.a. Ellen DeGeneres, Bill Pullman, Joan Cusack, Dean Stockwell en Joan Plowright.

VPRO Cinema

Amerikaanse sitcom-ster DeGeneres speelt in haar speelfilmdebuut Martha Alstan, een tv-redactrice, die geschikte deelnemers opspoort voor talk-shows. Zij wordt - uitgerekend op Valentijnsdag - verliefd op een van haar gasten, Whitman Crawford (Pullman), een knappe, rijke vrijgezel, die in het leven zeer geslaagd lijkt te zijn. Hij schijnt slechts [KA1]e[KA1]en makke te hebben: hij citeert zelfgemaakte versregels na een heftige vrijpartij. Na een tijdje ontdekt zij dat hij een groot leeghoofd is die niet alleen een romantische obsessie heeft, maar een racist is en af een toe groen van ongemotiveerde jaloezie kan zijn. Ze wil van hem af en probeert hem op alle mogelijke manieren kwijt te raken, maar Whitman blijkt behoorlijk listig. Als hij naar grove middelen grijpt, kan Martha`s reactie natuurlijk niet uitblijven. Pullman, met een gevaarlijke glinstering in de ogen, speelt zijn rol met zalvend gemak. Cusack (de zus van John) is Inga Gunther, de jaloerse, moordlustige ex- vriendin van Whitman. Plowright is de prettige gestoorde moeder van Crawford met een verschrikkelijke aderverkalking. Het scenario van het trio Chris Matheson, Kerry Ehrin en Craig Munson, zorgt voor enkele leuke dialogen en tracht af te wijken van het stereotype beeld dat wij hebben van dit soort verstandige heldinnen. DeGeneres, die gekneld zit tussen twee (eigenlijk drie) gekken, verdiende beter voor haar eerste bioscoopfilm. Haar vertolking beperkt zich dan ook meestal tot een ongemakkelijke glimlach. Camerawerk van John Schwartzman. Dolby.

credits

Regie:
Nick Castle
Cast:
Ellen DeGeneres, Bill Pullman, Joan Cusack, Dean Stockwell, Joan Plowright, John Livingston, Robert Goulet, Ellen Cleghorne, Brad Henke, Polly Holliday, Briant Wells
Productie:
Marty Katz, David Hoberman, Ira Shuman
Camera:
John Schwartzman
Muziek:
Craig Safan
Jaar:
1996
Alt. titels:
Traummann wird zum Alptraum, Der
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Zwarte komedie
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

Mr. Wrong (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken