Duitsland 1992. Drama van Claus Peter Witt. Met o.a. Heidi Kabel, Volkert Kraeft, Gernot Endemann, Neithardt Riedel en Heidi Mahler.

VPRO Cinema

Christine Kr[KA3]oger (Kabel) wordt zeventig. Tijd om zich uit de textielonderneming terug te trekken. Ter gelegenheid van haar verjaardag worden de drie zoons uitgenodigd naar Hamburg te komen om over de overname van de zaak te komen praten. Hun weg is geplaveid met goede voornemens: ze willen hun beste beentje voor zetten, maar moeder is ook niet gek en heeft het spelletje van elkaar de loef afsteken onmiddellijk door. Haar loten doen het alledrie zakelijk niet slecht. Ze zorgt uiteindelijk voor een oplossing, waarbij de kool en de geit gespaard kunnen blijven. Een rustig voortkabbelend drama met karaktertekening en dialoog, waardoor de spelers hun nummertjes kunnen weggeven. Naar een niet al te origineel idee van Gertrud Pröhl, dat door Toni van de Kerk tot scenario werd bewerkt. Kleine rol voor de getalenteerde Gedeck als Susanne Stoller.

credits

Regie:
Claus Peter Witt
Cast:
Heidi Kabel, Volkert Kraeft, Gernot Endemann, Neithardt Riedel, Heidi Mahler, Angelika Milster, Martina Gedeck, Gerda-Maria Jürgens
Productie:
Doris J. Heinze
Jaar:
1992
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Mutter und Söhne (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken