Duitsland 1957. Drama van Harald Reinl. Met o.a. Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Hans Moser, Margarete Haagen en Isa Günther.

VPRO Cinema

De jonge baron Franz von Auerstein (Fuchsberger) moet van zijn `mevrouw` mamma (Haagen) trouwen met de leuke dochter Daniela (Dor) van parvenuachtige parfumkoning Klemann (Finck) om te voorkomen dat het voorvaderlijke slot onder de veilinghamer komt. Zodra Franz en Daniela erachter komen dat dat zij aan elkaar moeten worden uitgehuwelijkt om enerzijds geldnood te lenigen en anderzijds aanzien te verkrijgen, spelen zij het spelletje volgens hun eigen regels om tenslotte te eindigen met een viervoudige bruiloft, waarbij iedereen diegene krijgt die hij had willen hebben! Uiterst voorspelbaar niemendalletje met een behoorlijke bezetting, die helaas te veel schmiert, zichzelf speelt en/of oude rollen herhaalt. Het oppervlakkige scenario is van Karl Heinz Busse en regisseur Reinl. De grote winnaar van deze onzin-film is cameraman Walter Riml, die het Zillertal op een schitterende wijze heeft gefotografeerd, maar daarvoor hoef je zo'n oubollige speelfilm beslist niet te gaan bekijken.

credits

Regie:
Harald Reinl
Cast:
Joachim Fuchsberger, Karin Dor, Hans Moser, Margarete Haagen, Isa Günther, Jutta Günther, Werner Finck, Albert Rueprecht, Wolfgang Gruner
Scenario:
Karl Heinz Busse
Productie:
Rudolf Wischert
Muziek:
Karl Bette
Jaar:
1957
Alt. titels:
Zwillinge vom Zillertal, Die, Zillertal, du bist mei Freund
Genres:
Drama, Komedie
Trefwoorden:
Heimatfilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen