Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Sarah Hellings. Met o.a. John Hannah, Gerard Murphy, Jane Lapotaire, Suzanna Hamilton en Zara Turner.

VPRO Cinema

De pilootfilm kreeg de gunst van de kijker, waarna men nog een zevental afleveringen produceerde over de scherpzinnige patholoog-anatoom (uit de titel), die twee jaar later konden worden uitgezonden. Dr. Iain McCallum (Hannah) moet bij de meest mysterieuze misdaden zijn hulp bieden om de zaken op te lossen en daarbij gaat hij - letterlijk - over lijken. Hij krijgt in deze aflevering met een bakker te maken uit de Londense East-End, een grote volksbuurt. Het betreft een zekere Alan Konrad (Lissek), die levenloos in zijn zaak is aangetroffen. Zijn treurende weduwe Miriam (Lapotaire) beweert dat hij een dodelijke val van de trap heeft gemaakt, maar McCallum ziet algauw dat hij door wurging is omgekomen. Nu beweert Miriam dat Alan zelfmoord gepleegd heeft en dat het lichaam versleept zou zijn. Smeris Bracken komt erachter dat Konrad plannen had de zaak te verkopen en voelt nu compagnon Charley Kelly (Aubrey) aan de tand, die vlot bekent, maar kort erop wordt deze in zijn cel vermoord. McCallum stelt vast dat Charlie aan een rugkwaal leed en nooit Konrads lijk heeft kunnen verslepen. Bracken en McCallum denken aan een familietragedie. Het scenario voor dit wie-is-de-daderachtige verhaal is van Stuart Hepburn.

credits

Regie:
Sarah Hellings
Cast:
John Hannah, Gerard Murphy, Jane Lapotaire, Suzanna Hamilton, Zara Turner, Richard Moore, James Saxon, Richard O'Callaghan, Alex Walkingshaw, Hugo Speer, Adam Levy, Nitzan Sharron, Peter Aubrey, Leon Lissek
Productie:
Murray Ferguson
Jaar:
1997
Alt. titels:
Sacrifice, Familienbande, 2. Teil
Genres:
Mysterie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

McCallum: Sacrifice (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken