Frankrijk/Duitsland 1996. Fantasy van Enki Bilal. Met o.a. Julie Delpy, Richard Bohringer, Michel Piccoli, Marie Laforêt en Jean-Louis Trintignant.

VPRO Cinema

Dictator MacBee (Piccoli) regeert met ijzeren hand over een chaotisch Parijs dat bedekt is met een grijze stoflaag en dat van de rest van het land afgescheiden is door een hoge betonnen muur. Toch blijkt de macht van MacBee niet zo onaantastbaar. Iemand is bezig zijn familie uit te moorden. Dan bereikt hem het bericht dat Tykho Moon (Leysen) nog in leven is. Tykho was twintig jaar geleden de enige persoon, waarvan de organen niet door het lichaam van de tiran werden afgestoten. Met de cellen van Tykho Moon kon MacBee het verouderingsproces tegenhouden. Toen Tykho Moon op de vlucht sloeg voor MacBee, is hij zijn geheugen kwijt geraakt. Hij leeft nu in de catacomben onder de stad. Hij maakt kennis met Lena (Delphy), een raadselachtige jonge vrouw die voor MacBee werkt. Een sfeervolle, maar oersaaie reis naar het totalitaire, post-apocalyptische stripwereldje van Bilal, dat we reeds kennen uit zijn vorige film BUNKER PALACE HOTEL. Toch is deze film warmer en optimistischer dan de voorgaande, maar het intrigerende heeft wel plaats gemaakt voor verveling. Hij schreef het scenario samen met Dan Franck. Stijlvol gefilmd door Eric Gautier. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Enki Bilal
Cast:
Julie Delpy, Richard Bohringer, Michel Piccoli, Marie Laforêt, Jean-Louis Trintignant, Yann Collette, Peter Berling, Olivier Achard, Frédéric Gorny, Roger Dumas, Johan Leysen
Productie:
Maurice Bernard
Camera:
Eric Gautier
Muziek:
Goran Vajvoda
Jaar:
1996
Genres:
Fantasy
Trefwoorden:
Fantasy
Landen:
Frankrijk, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tykho Moon (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken