Verenigde Staten 1996. Komedie van Bob Clark. Met o.a. Christopher Lloyd, Michael Jeter, Haley Joel Osment, Richard Moll en Alan Ruck.

VPRO Cinema

Sam (Lloyd) en Bill (Jeter), twee onhandige kruimeldieven, komen naar Summit, Missouri, een slaperige stadje. Ze hebben de concessie voor een goudmijn gekocht en laten door de bank de waarde ervan schatten. Deze blijkt nihil te zijn. Het duo voelt zich zwaar bekocht en besluit zich te wreken. Ze ontvoeren Andy (Osment), het druilorige zoontje van de opgeblazen bankdirecteur en hopen op een flinke som aan losgeld. Ze willen het rotjoch in de mijn verbergen zodat er toch een sprake is van een ontginnings opbrengst. Ze lokken het gozertje mee door hem een rad voor ogen te draaien met een spelletje Red Chief, maar het loopt natuurlijk heel anders af dan ze gedacht hadden. Totaal geflipte, zeer overtrokken, ergerlijke western-komedie waarom nauwelijks te lachen valt. Zelfs Lloyd is ongenietbaar. De gags zijn oeroud en worden bovendien nog tot in den treure uitgemolken. De totale afknapper voor iemand die graag een bioscoopje pikt. Ed Naha baseerde het scenario (althans volgens de eindaftiteling) op een verhaal van O. Henry (de man zou het zelf niet meer herkennen). Het camerawerk is van Stephen M. Katz plaats. Hopeloos.

credits

Regie:
Bob Clark
Cast:
Christopher Lloyd, Michael Jeter, Haley Joel Osment, Richard Moll, Alan Ruck, Kaitlin Hopkins, Richard Riehle, Brent Hinckley, Sue Bugden, Brad Greenquist
Scenario:
Ed Naha
Productie:
Ed Naha, J. Boyce Harman jr, Robert Halmi jr
Muziek:
Irwin L. Fisch
Jaar:
1996
Alt. titels:
Ransom Of Red Chief, The
Genres:
Komedie, Western
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Ransom Of Red Chief (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken