Verenigd Koninkrijk 1997. Mysterie van Richard Laxton. Met o.a. John Hannah, Gerard Murphy, Suzanna Gamilton, Zara Turner en Richard Moore.

VPRO Cinema

Patholoog-anatoom Dr. Iain McCallum (Hannah) wordt gevraagd het stoffelijk overschot te onderzoeken van een jonge winkeldief, die is gestorven na het drinken van paar flesjes bier. Kennelijk was het slachtoffer vergiftigd, maar hij verwacht niets ongewoons of spectaculairs te vinden. Door een anoniem telefoontje legt hij een verband met een tweede gifmoord, waarbij een fitness-freak het slachtoffer was. Door de telefoontjes komt hij tot de conclusie dat de dader het op hem gemunt moet hebben. Hij vraagt zich af waarom dit is en of iemand hem soms wat betaald wil zetten. Hij krijgt hevige maagkrampen en beseft dat hij zo zoetjes aan wordt vergiftigd. Inspector Bracken volgt aanvankelijk natuurlijk het verkeerde spoor en arresteert een zekere Tommy Clarke (Turner), maar Iain is ervan overtuigd dat Clarke de dader niet is. Op het nippertje kan met de hulp van Angela (Turner) belet worden dat de inmiddels zich hopeloos voelende McCallum op zijn eigen onderzoektafel terechtkomt. Scenarioschrijver Mike Cullen heeft op een vakkundige wijze voor een paar zeer benauwde uurtjes gezorgd.

credits

Regie:
Richard Laxton
Cast:
John Hannah, Gerard Murphy, Suzanna Gamilton, Zara Turner, Richard Moore, James Saxon, Richard O'Callaghan, Alex Walkinshaw, Hugo Speer, Max Gold, Hannah Miles, Graham Turner, Jason Round, Christopher Tune
Productie:
Murray Ferguson
Jaar:
1997
Alt. titels:
Dead but Still Breathing, Tod auf Raten, 4. Teil, Mort à petite dose
Genres:
Mysterie, Thriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen