Spanje/Duitsland/Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Ken Loach. Met o.a. Robert Carlyle, Oyanka Cabezas, Scott Glenn, Subash Sing Pall en Stewart Preston.

VPRO Cinema

Buschauffeur George (Robert Carlyle) rebelleert tegen zijn werkgever door een oogje dicht te knijpen als iemand zonder kaartje reist. Een van de zwartrijders is de Nicaraguaanse vluchtelinge Carla (Cabezas) op wie hij verliefd wordt. George ontfermt zich over haar en raakt zijn baan kwijt. Hij ontdekt dat Carla ernstig getraumatiseerd is door haar verleden en besluit met haar naar Nicaragua te gaan. Daar is de oorlog van 1987 tussen de Sandinisten en de door de Amerikaanse regering gesteunde Contra´s in volle gang. In een meer traditionele film zou de liefde overwinnen, maar hier wint de harde realiteit en George realiseert zich dat hij niet tegen de ellende van de oorlog op kan. Sterke, realistische, maar ook humoristische film is doordrongen van Ken Loach´ welbekende sociale betrokkenheid en politieke commentaar. Paul Laverty, die in de jaren ´80 tweeëneenhalf jaar in Nicaragua verbleef, schreef het script.

credits

Regie:
Ken Loach
Cast:
Robert Carlyle, Oyanka Cabezas, Scott Glenn, Subash Sing Pall, Stewart Preston, Gary Lewis, Salvador Espinoza, Louise Goodall, Richard Loza, Margaret McAdam, Pamela Turner, Greg Fiel, Ann-Marie Timoney, Andy Townsley, Alicia Devine, Norma Rivera
Scenario:
Paul Laverty
Productie:
Sally Hibbin
Camera:
Barry Ackroyd
Muziek:
George Fenton
Montage:
Jonathan Morris
Jaar:
1996
Alt. titels:
La canción de Carla
Genres:
Drama, Experimenteel, Romantiek
Trefwoorden:
Politiek
Landen:
Spanje, Duitsland, Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen

Carla's Song (1996) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken