Taiwan 1997. Experimenteel van Tsai Ming-liang. Met o.a. Lee Kan-sheng, Miao Tien, Lu Hsiao-ling, Chen Chao-jung en Chen Shiang-chyi.

VPRO Cinema

Drie personages in een appartement in Taipei, de hoofdstad van Taiwan. Je krijgt de indruk dat het vreemden voor elkaar zijn, het gaat om vader (Tien), moeder (Hsiao-ling) en hun zoon Lee Xiao-kang (Kan-sheng). Moeder bedient de lift, terwijl vader met pensioen is en een sauna bezoekt, waarvan het merendeel der klanten homo is. De zoon verdoet zijn tijd door doelloos rond te rijden op zijn brommer. Het zouden wel zombies kunnen zijn. Even lijkt het erop dat de omstandigheden hen weer tot leven wekken, maar dat is slechts schijn. Ming-Liang geeft een zeer pessimistisch beeld van het leven in de grote stad. Zijn universum is te gekunsteld en het staat stijf van de symboliek, net zoals de personages die geen enkel contact met elkaar hebben. De film is supertraag en op bepaalde momenten voor een westerse kijker niet te harden, omdat het zo verschrikkelijk saai is. Bovendien is het niet eenvoudig om je in te leven in deze wereldvreemde lieden. Ming-Liang, Yang Pi-ying en Tsai Yi-chun schreven het scenario. Voor de fotografie is Liao Peng-jung verantwoordelijk. Dolby Stereo.

credits

Regie:
Tsai Ming-liang
Cast:
Lee Kan-sheng, Miao Tien, Lu Hsiao-ling, Chen Chao-jung, Chen Shiang-chyi, Chang Long, Ann Hui, Thang Long, Kim Ho-jung, Wang Fu-ling, Lee Kang-sheng
Scenario:
Huang Su-chun, Yang Li-ying, Tsai Ming-liang
Productie:
Hsu Li-kong, Chiu Shunching, William Chang
Camera:
Kim Ho-jung
Muziek:
Yang Ching-An
Geluid:
Yang Ching-an
Art direction:
Sun Dao-Lin
Montage:
Lei Cheng-ching, Ching Kao-chang
Jaar:
1997
Alt. titels:
The River, River, The
Genres:
Experimenteel
Trefwoorden:
Kroniek
Landen:
Taiwan

op televisie

0 uitzendingen

He Liu (1997) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken