Verenigde Staten 1995. Sciencefiction van Kenneth Johnson. Met o.a. Gary Graham, Eric Pierpoint, Michelle Scarabelli, Terri Treas en Lauren Woodland.

VPRO Cinema

Avondvullende tv-film - de tweede in de reeks - uit de bejubelde serie, die bekroond werd met een Emmy Award over de vreedzame co-existentie tussen aliens en aardse stervelingen. Een nakomeling - de eerste - die de vrucht is van de combinatie tussen een aardbewoner en een buitenaardse, bedreigt de goede harmonie en samenleving tussen de soorten. Werk aan de winkel in L.A. (want daar is de actie) voor smeris Matthew Sikes (Graham) en buitenaardse partner George Francisco (Pierpint) om een alles vernietigende oorlog te voorkomen. Ze ontdekken een vergevorderd genetisch ontwikkelingsprogramma, waarvan een gewetenloze wapenfabrikant probeert te profiteren. Fans van de serie zullen het prachtig vinden en nemen de zalvende, maar positieve boodschap van verdraagzaamheid op de koop toe. Het scenario was teamwerk: Diane Frolor, Andrew Schneider, Renee Longstreet en Harry Longstreet werkten vredelievend samen en hun resultaat is beslist genietbaar. Cameravrouw van dienst was Shelly Johnson.

credits

Regie:
Kenneth Johnson
Cast:
Gary Graham, Eric Pierpoint, Michelle Scarabelli, Terri Treas, Lauren Woodland, Terrie Treras, Susan Fransisco, Michele Scarabell
Scenario:
Andrew Schneider, Renee Longstreet, Harry Longstreet, Diane Frolov
Productie:
Paul Kunta, Paul Kurta, Anjelica Casillas
Camera:
Shelly Johnson
Muziek:
David Kurtz
Montage:
Alan C. Marks
Jaar:
1995
Alt. titels:
Body And Soul
Genres:
Sciencefiction, Thriller
Trefwoorden:
SF-Film
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen